Insight // Ripustusvaihtoehdot

Osalla jauhemaalareista on hankaluuksia yhteneväisen laadun ja saannon kanssa. Heikolle laadulle ja korkeille hylkäysluvuille on lukuisia syitä. Yksi yleisistä epätasalaatuisuuteen johtavista syistä ovat heikot ripustuskeinot. Jos ensisaantosi ei ole yhteneväinen ja hylkäysluvut ovat liian korkeat, ripustusmenetelmäsi saattaa olla heikko. Kappaleiden ripustusta tulee miettiä kuin työkaluna, joka soveltuu kappaleille ja prosessille. Jos ripustusta ei ole suunniteltu hyvin tai ripustimia ei huolleta hyvin, maalin levitystä on vaikea kontrolloida.

Kappaleet tulee ripustaa tarpeeksi lähekkäin saatavilla olevan tilan hyödyntämiseksi, mutta tarpeeksi kauas, jotta maalin levittäjällä on reilusti aikaa käydä läpi kaikki pinnat ja tuottaa hyvä peittävyys. Kappaleet tulee ripustaa johdonmukaisesti, ja kaikkien koukkujen tulee olla käytössä. Kappaleita tulee pidellä siten, että kaikille pinnoille on helppo pääsy, ja niiden tulee olla vakaita ruiskutusalueella. Jauhemaalajien ei tule koskaan ripustaa kappaleita likaisiin koukkuihin, sillä minkäänlainen maadoitusreitin häiriö johtaa suureen määrään hylättyjä kappaleita, joissa on ohut pinnoite ja appelsiinipintaa. Lisäksi hylkäykset ovat arvokkaan tuotantoajan, jauhemaalin ja rahan tuhlausta.

Erikoistyökalut kappaleita varten voivat olla hintavia. Ripustuskulut arvioimalla voidaan määritellä ero optimaalisen ja huonommin toimivan ripustusmenetelmän välillä. Ripustimet voivat auttaa yritystä toimimaan tuottoisammin, kun suunnittelussa sovelletaan hyviä periaatteita ja ripustimet huolletaan hyvin.

Jauhemaalaajan tulee arvioida, millainen suoritusteho olisi kunnollisella ripustusmenetelmällä. Usein on mahdollista käyttää yleistä telinettä tai yksinkertaista koukkua, jotka eivät välttämättä optimoi potentiaalista tuotantoa. Ihanteellisesti suunnitellun ripustuksen suoritustehoa ja yleistä telinettä tulisi vertailla tuottavuuden ja hylkäysluvun kannalta, jotta tuottavuusarvo ymmärretään.

Rakentakaa koekappaleita erilaisten ripustusasetelmien testaamiseksi ja verratkaa eri versioiden tuloksia keskenään. On yksinkertaista matematiikkaa arvioida kappalemäärä metriä kohden ja hyvien kappaleiden määrä suhteessa huonoihin. Monet yritykset tuhlaavat paljon rahaa käyttäessään tarpeisiinsa sopimattomia ripustimia, koska he eivät halua investoida hyviin välineisiin. He eivät välttämättä myöskään halua hankkia liian monia erilaisia ripustimia. Arvioikaa vaihtoehdot, ja hyvällä todennäköisyydellä voitte parantaa suoritustehoa ja pienentää kuluja käyttämällä oikeanlaista ripustusjärjestelmää. Yksinkertaiset koukut kelpaavat, jos niihin mahtuu oikea määrä kappaleita ja ne vastaavat muihin hyvän ripustuksen tavoitteisiin. Mutta käyttäkää aikaa ripustuksen kuntoon laittamiseksi, niin tuloksenne voi kasvaa.